Patronatele din industria alimentara o tin pe a lor: preturile vor creste in perioada urmatoare, chiar daca scumpirea gazelor nu le influenteaza
Producatorii si procesatorii din domeniul agricol au tot anuntat in ultima perioada ca vor majora preturile alimentelor din cauza scumpirii utilitatilor si a materiei prime. In consecinta, ministrii Finantelor si Agriculturii s-au intilnit cu reprezentantii industriei alimentare pentru a discuta despre impactul scumpirii gazelor asupra pretului alimentelor. „Concluzia intilnirii a fost ca, in medie, impactul asupra preturilor produselor alimentare este de 0,3% in industria alimentara, 0,2% in industria carnii, 0,7% in industria carnii de pasare, 0,3% la prepararea produselor din carne si de 0,5% la fabricarea piinii si a produselor de panificatie. Cresterea preturilor se incadreaza in analiza facuta impreuna cu Banca Nationala a Romaniei, potrivit careia pentru luna februarie impactul acesteia afecteaza indicele de inflatie cu 0,2 pina la 0,3% din pretul final“, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.