Curtea Suprema a aratat, in motivarea prin care s-a decis arestarea politistului Cristian Cioaca, ca faptele acestuia prezinta pericol social deosebit intrucat prin instigarile sale a determinat alte doua persoane sa savarseasca infractiuni impotriva sistemului informatic.

"Totodata trebuie accentuata perseverenta acestui inculpat in continuarea activitatilor infractionale, desi in calitate de politist avea obligaia de a respecta legile si a trage la raspundere persoanele vinovate de incalcarea lor", retin magistratii Curtii Supreme in sentinta prin care au decis arestarea lui Cioaca.

Curtea Suprema a decis arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca pe 29 zile acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, emailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta. Curtea de Apel Brasov a admis, pe 29 ianurie, cererea avocatului politistului Cristian Cioaca de eliberare sub control judiciar, acesta urmand sa fie pus in libertate.

Parchetul a facut insa recurs la aceasta decizie, recurs care se va judeca sambata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza NewsIn.