Dumitru Naftan, lider sindical la CFR, a spus ca salariatii au oprit lucrul "pentru ca este vointa lor", informeaza Realitatea TV.

"Totul a fost lasat la vointa salariatului care s-a saturat sa fie Cenusareasa Romaniei", a precizat Naftan in aceasta dimineata. "Nu putem sa va spunem durata, totul depinde de salariatul ceferist", a mai subliniat liderul sindical, la Realitatea TV.

In acest moment, NewsIn anunta ca, in ciuda protestului angajatilor, circulatia trenurilor a fost reluata. In Gara de Nord, circulatia feroviara a fost reluata in jurul orei 10.00, primele trenuri care vor pleca fiind rapidul catre Galati, respectiv rapidul spre Constanta.

In prezent, calatorii isi pot cumpara bilete catre toate destinatiile din tara, insa sunt avertizati de catre reprezentantii CFR ca trenurile vor pleca cu intarziere.

Astazi, ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat ca intreruperea lucrului de catre salariatii CFR este ilegala, iar cei care si-au cumparat bilete isi vor primi banii inapoi, dar costurile nu vor fi suportate de catre CFR, ci se va indrepta impotriva liderilor sindicali.

Ceferistii din mai multe regionale au intrerupt lucrul intre orele 7 si 10, nemultumiti de cresterea salariala de 8 la suta propusa de Guvern, ei cerand ca lefurile sa se majoreze cu 12 la suta, potrivit Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.