Cand spui violenta in familie, te gandesti la femeile batute de proprii soti. In Romania exista insa si reversul medaliei: barbati abuzati de catre femei.

In sprijinul acestora s-a infiintat Asociatia Nationala a Tatilor din Romania. Desi Asociatia nu exista decat de patru luni, are deja peste 300 de membri in toata tara. Majoritatea sunt barbati care au avut de suferit de pe urma sotiilor. Unii dintre ei sunt victime ale violentelor casnice, iar altii au venit in cautarea unui sprijin juridic pentru dobandirea dreptului de a-si vedea copiii.

"Taticilor, uniti-va!" este apelul pe care il face Asociatia Nationala a Tatilor din Romania. Multi dintre ei au ascultat apelul, printre acestia aflandu-se si Dumitru, un barbat de aproape 40 de ani, divortat si care a cazut victima batailor sotiei sale.

"Copilul nu am putut sa il iau niciodata. Mai mult decat atat, era de o violenta extrema de multe ori (...) Dupa ce am chemat politia a sarit la mine cu pumnu', si mai tare mi-a dat in cap, m-a doborat si mi-a dat sangele.", povesteste acesta.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.