Jurnalistii de la CNN trag un semnal de alarma asupra fenomenului de trafic cu fiinte umane. Mii de femei din zona Europei centrale sunt fortate sa se prostitueze, sustine CNN.

Multe dintre aceste femei au mai putin de 18 ani si sunt fortate sa faca sex neprotejat. Jurnalistii dau exemplul unui site care faciliteaza intalniri intre barbati si femei obligate sa faca sex. “Victimele sunt foarte tinere, fac sex neprotejat si provin din estul Europei”.

Romania a devenit o resursa foarte buna pentru traficanti. In fiecare zi, tinere si adolescente din Romania sunt date disparute, iar cele mai multe dintre ele ajung pe piata traficantilor unde sunt vandute si fortate sa se prostitueze. Reporterii au reusit sa afle povestea Monicai, una dintre romancele care au fost fortate sa se prostitueze, dupa ce au tratat cu 'pestele' ei, care a vandut-o pentru 500 de lire. Jurnalistii i-au marturisit fetei ca au vrut de fapt sa o salveze si sa o duca la un centru de ajutor pentru victimele traficului de persoane. Cu ochii in lacrimi, Monica le marturiseste britanicilor ca a fost vanduta chiar de catre parintii ei, in momentul in care avea doar 9 ani.

Jurnalistii britanici sustin ca numarul femeilor care sunt obligate sa se prostitueze in Marea Britanie, ar depasi 25 de mii de personae. Organizatiile care se ocupa cu traficul de personae isi fac reclama in ziarele locale si isi gasesc de asemenea, multi clienti.

Jurnalistii care au realizat reportajul difuzat de CNN, le numesc pe aceste femei, “sclave ale sexului” (sex slaves) si atrag atentia ca ele au nevoie de ajutor pentru a scapa din mainile traficantilor care le terorizeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.