Copiilor ar trebui sa nu le fie permis accesul la jocurile pe calculator pana la varsta de sapte ani, deoarece tehnologia moderna ar putea sa le afecteze dezvoltarea ulterioara a modului de gandire, apreciaza cercetatorii
„Bombardamentul vizual” asupra simturilor, cauzat de jocurile ce impun un ritm alert, este considerat unul dintre motivele ce stau la baza reducerii abilitatii de a invata. Preocuparile de acest gen s-au aflat in centul atentiei la reuniunea Consumer Electronics Show, din Las Vegas. Specialistii din domeniul tehno­logiei au dezbatut impactul calculatoarelor in viata copiilor si modul in care acestea afecteaza dezvoltarea ulterioara a tinerei generatii.

Potrivit psihologului pe pro­­bleme educationale, Jane Healy, cercetarile in domeniu demonstreaza ca jocurile pe computer dezvolta abilitatile legate de dexteritate in defa­voarea celor de gandire.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.