Sistemul medical din tara noastra se afla din nou in fata unui scandal de proportii, dupa ce, la finele anului trecut, cazul micutului Sebastian, nascut aproape mort intr-un spital din Capitala, a zguduit opinia publica
Dupa ce doctorii au cerut la unison legalizarea spagii in sistemul medical, iar ministrul Eugen Nicolaescu a promis o "reforma calitativa" pentru anul 2008, familia unui bebelus nascut prematur, care a murit, luni, in maternitatea Spitalului Filantropia din Craiova, acuza cadrele medicale de incompetenta, neglijenta, dezinformare si ascunderea adevarului. Intre timp, conducerea spitalului craiovean garanteaza o ancheta transparenta in acest caz, ale carei rezultate vor fi facute publice.


Familia Balan ii acuza pe medicii Spitalului Filantropia din Craiova de neglijenta, dupa ce fetita lor, de numai trei saptamani, nascuta prematur, a murit in noaptea de duminica spre luni. Potrivit NewsIn, Dorina Balan, in varsta de 27 de ani, din Craiova, a nascut pe 5 ianuarie doua fetite gemene, pe Cristina-Maria, in greutate de 1.850 de grame, si pe Ana-Gabriela, cu o greutate de 2.150 grame, ambele perfect sanatoase. Atat femeia, cat si fetitele au ramas in spital pentru ca micutele sa mai ia in greutate. "In data de 15 ianuarie, medicul pediatru Stefanescu a observat ca fetele au contractat un virus si a decis sa le bage la incubator. Medicul de garda ne-a spus aseara (n.r. - duminica, 27 ianuarie) ca starea de sanatate a fetelor este buna, ca nu se observa nici o anomalie si ca au inceput sa manance, dar de dimineata medicul ne-a spus ca fata cea mare, Cristina Maria, a decedat", a declarat tatal micutelor, Sorin Balan. In plus, acesta acuza medicul de garda, care ar fi trebuit sa se ingrijeasca de starea copilelor, ca ar fi adormit in timpul serviciului. "Probabil ca medicul dormea, pentru ca altfel nu imi explic. Medicii sunt acolo sa stea langa copii, nu unde stau ei in camera. Am intrat chiar eu inauntru si se vedea destul de clar ca abia se trezisera", a mai spus tatal bebelusilor. Pe de alta parte, medicul de garda, doctorul Antonia Calugaru Ciupeanu, sustine ca a stat toata noaptea langa nou-nascut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.