Ieri, accesul catre singura zona turistica din judetul Buzau a fost restrictionat, in timp ce opt familii au fost scoase din case, evitandu-se astfel accidentele care ar fi putut fi provocate de pamantul care a luat-o la vale si in unele zone din judetele Mehedinti si Vrancea.

Circulatia rutiera pe drumul judetean 102 F, care leaga orasul Buzau de rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi, se desfasoara in prezent pe un singur sens, dupa ce soseaua s-a surpat pe o portiune de 80 de metri.

"Am decis inchiderea circulatiei pe banda afectata de alunecari, iar circulatia a fost deviata", a declarat Timotei Oprea, purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau. Drumul a fost reabilitat cu doi ani in urma si se afla inca in garantie, iar constructorul va trebui sa repare portiunea respectiva.

Zeci de oameni evacuati

Alunecarile de teren au afectat insa si zeci de persoane din sudul si estul tarii. Trei familii din satul Valcele, judetul Vrancea, au fost, ieri, evacuate. La intrarea in sat, cinci case au fost afectate in proportie de 60-80%, iar o alta se afla in pericol de prabusire.