Britanicii sunt socati de amploarea pe care a luat-o traficul de copii din Romania in tara lor.

Presa britanica analizeaza in amanunt fenomenul, dupa ce politia de la Londra a eliberat ieri dimineata 11 copii adusi din Romania si obligati sa cerseasca de o retea de compatrioti. Tabloidele britanice au trimis reporteri in Romania ca sa investigheze traficul de copii.

Jurnalistii britanici au ajuns in Romania si au aflat ca in fiecare an dispar zeci de copii. Unii dintre ei nu mai sunt gasiti niciodata. Politistii romani spun ca cel mai probabil, acesti copii au fost rapiti de traficanti si dusi peste hotare la cersit. De cand Romania a devenit membra a Uniunii Europene, peste 1.000 de copii au disparut.

Jurnalistii de la Daily Mail spun ca traficantii de copii sunt mai ales rromi care s-au mutat la Slough in 2007. Conform articolelor din tabloidele britanice „The Sun” si „Daily Mail”, rromii se imbogatesc de pe urma copiilor pe care ii obliga sa cerseasca si sa fure.

Copii de trei sau patru ani sunt adusi in Marea Britanie si fortati sa fure si sa cerseasca, au descoperit joi dimineata politistii britanici. Acestia au perchezitionat 17 case din Slough, o suburbie a Londrei.

Operatiunea politistilor a avut un mare impact in Marea Britanie. Presa de la Londra a avertizat ca fenomenul traficului de copii din Romania in Marea Britanie a luat o prea mare amploare.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.