Curtea Suprema a decis astazi arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca pe 29 zile acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi accesat, fara drept, emailul sotiei sale, Elodia Ghinescu, data disparuta, informeaza NewsIn.

Imediat dupa pronuntare, Cristian Cioaca, care se afla in Brasov, a plecat de la serviciu in mare graba. Cu putin timp in urma, Cioaca a fost adus la Politia Brasov, informeaza Realitatea.

In data de 16 ianuarie Cristian Cioaca a fost retinut pentru 24 de ore. Procurorii de la DIICOT au cerut aviz pentru eliberarea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT Brasov arata ca Cioaca ar fi accesat e-mail-urile sotiei sale disparute si astfel continutul acestora ar fi ajuns in presa, fapt care a incurcat desfasurarea anchetei judiciare. Anchetatorii mai spun ca politistul ar fi fost ajutat de un specialist IT, care l-a ajutat sa sparga corespondenta in schimbul sumei de 3.000 de euro, potrivit Realitatea.

Mandatul de arestare preventiva va fi trimis Inspectoratului de Politie Brasov care urmeaza sa il puna in aplicare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.