Un cetatean olandez a fost trimis in judecata pentru organizarea tranzitarii pe teritoriul Romaniei a unui transport de 1172 de kilograme de cannabis, care avea ca destinatie Olanda, marfa venind pe cale maritima din Africa de Sud.
Potrivit Cotidianul, Romania era folosita drept tara de tranzit pentru droguri aduse din America de Sud.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe olandezul Adrianus Bierhuizen, domiciliat in Galati, pe care-l acuza ca numai anul trecut ar fi traficat pe teritoriul Romaniei 1.172 de kilograme de marijuana. Bierhuizen s-a asociat, conform procurorilor, cu alti doi olandezi, Petreus Nicolaas Van Der Zon si Nicolaas Broere, pentru a aduce drogurile din America de Sud si a le trimite in Europa. Ei operau pe un traseu complicat pentru a li se pierde urma.

Astfel, containerele cu marijuana erau incarcate in America de Sud, dupa care ajungeau in Africa de Sud si de aici in Portul Constanta, via Istanbul, pentru ca ulterior sa fie expediate pe uscat spre Olanda. Inainte de a ajunge in Romania, navele care transportau drogurile olandezilor faceau escala in portul belgian Antwerpen. Pentru a acoperi livrarile, Bierhuizen si-a infiintat o firma in Galati, prin care importa legal diverse bunuri.

Procurorii DIICOT au colaborat cu politia belgiana, astfel incit, in noiembrie 2007, un container cu droguri a fost livrat supravegheat dinspre Antwerpen spre Constanta.

Ziua adauga ca anchetatorii romani au trimis autoritatilor belgiene o cerere de comisie rogatorie prin care s-a solicitat efectuarea unei livrari supravegheate pe cale maritima, catre Romania, a containerului vizat. O parte din cantitatea initiala de droguri a fost descarcata in portul belgian. In continuare, containerul a fost re-sigilat si lasat sa-si continue drumul catre Romania. In 28 noiembrie 2007, a sosit, in Portul Constanta Sud, nava maritima la bordul careia se afla containerul care continea 16 lazi din lemn si zece pachetele cu cannabis livrate supravegheat catre Romania. Autoritatile olandeze i-au retinut pe complicii celui trimis in judecata, pentru trafic ilicit de droguri de risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.