Posibila majorare a pretului gazelor cu 10 % va determina scumpirea produselor alimentare cu pana la 30 % in primul trimestru din an, fata de estimarea initiala de majorare a preturilor de doar 12 %, a declarat astazi presedintele Agrostrar, Stefan Niculae.

Astfel, potrivit lui Stefan Niculae, in primul trimestru, painea se va scumpi cu pana la 40%, din cauza scumpirii gazelor si costurilor materiei prime.

La aceasta scumpire a gazelor se adauga deprecierea leului, astfel incat produsele din import se vor scumpi cu pana la 30%. "80 % din fructe si legume sunt din import si din cauza deprecierii leului se vor scumpi cu 30-40 %, iar carnea de porc, 80 % din import, se va scumpi cu 15 %", a spus presedintele Agrostar.

Surse din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), au declarat ieri ca pretul gazelor va creste cu mai putin de 10%, iar decizia va fi luata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) in cursul acestei saptamani pentru a putea intra in vigoare la inceputul lunii februarie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.