Sindicatele din Sanatate hotarasc maine daca intra in greva generala sau nu, dupa ce in aceasta dimineata au primit o veste proasta de la Guvern. Salariile nu se vor majora, din cauza lipsei de fonduri.

Sindicatele au discutat astazi cu ministrul Sanatatii despre posibilitatea majorarii salariilor, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat, informeaza NewsIn.

Protestul ar putea incepe in 28 ianuarie, daca organizatiile judetene vor aproba planul de la centru. Sindicalistii au cerut majorarea salariilor personalului din domeniul sanitar cu 30%, a sporurilor pentru conditii deosebite si a primelor de stabilitate.

"Desi acest acord fusese negociat si urma sa fie parafat, domnul ministru ne-a transmis astazi ca nu-l poate semna in aceasta forma, decat cu reduceri importante ale nivelului de salarizare si ale celorlalte drepturi. In aceste conditii, consultam chiar in acest moment organizatiile judetene Sanitas pentru intrarea in greva generala in 28 ianuarie", a declarat liderul Sanitas, Marius Petcu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.