Antena3 relateaza experienta unui grup de jurnalisti unguri, care au fost jefuiti de cetateni de etnie roma.

Corespondentii unui post de televiziune din Ungaria au fost jefuiti, in timp ce filmau o comunitate de romi din Harghita.

Jurnalistii cautau familia minorului expulzat din Ungaria, dupa ce a injunghiat un tanar. Odata ajuns in comuna Valea Stramba, unul dintre reporteri a fost atacat si buzunarit ca la drumul mare de localnici. Jurnalistul nu se astepta la asemenea intamplare. Unii il furau, altii ii dadeau o parte din prada inapoi, doar ca sa i-o ceara drept recompensa pentru ca l-au ajutat sa o recupereze.

Jurnalistii faceau un reportaj pentru televiziunea RTL Klub din Ungaria. Cautau informatii despre un minor care era sa omoare un tanar in Budapesta, pentru a-i fura MP3 playerul. Copiul a fost expulzat in Romania, dupa ce a aparut la televiziunile din Ungaria cantand manele, fumand si laudandu-se ce hot priceput este asa de mic.

Jurnalistii au ajuns in Valea Stramba pentru a vorbi cu parintii lui. N-au avut nicio sansa. Au fost nevoiti sa ceara ajutorul politiei sa-si recupereze macar telefoanele.

Fiind vorba despre o televiziune, toti politistii din Valea Stramba au intervenit prompt la rezolvarea cazului. Cand au vazut politia, romii s-au speriat. Femeile i-au luat la bataie pe primii suspecti, desi ei nu furasera pe nimeni pentru ca erau prea beti ca sa se poata tine pe picioare.

Romii au fost dusi la sectie in cele din urma. Jurnalistul si-a recuperat doar 50 de RON din cei 300 care i-au fost furati. Autorii furtului nu au fost barbatii comunitatii din Valea Stramba, ci cativa pusti, care nu vor raspunde penal pentru hotie pentru ca sunt minori.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.