Autoritatile locale nu stiu cum sa reactioneze in cazul unor situatii de criza. Primarii si prefectii apeleaza mai tot timpul la sefii lor de la Bucuresti atunci cand se confrunta cu inundatii, alunecari de teren sau alte calamitati.

Acuzatiile au fost aduse de seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, ministrul de Interne, Cristian David si de ministrul Dezvoltarii durabile, Laszlo Borbely, care s-au aflat ieri, la bilantul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta pe anul 2007.

Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a cerut prefectilor si primarilor sa se pregateasca inca de pe acum, deoarece riscul aparitiei unor inundatii este foarte mare.

"Doresc ca la sediile primariilor sa se asigure permanenta, sa nu se mai intample ca anul trecut, cand avertizarile meteorologice nu aveau la cine sa ajunga", a atras atentia premierul, informeaza NewsIn.

"Autoritatile locale nu mai pot asista pasive, adica trebuie sa se implice. (...) Astept de la dumneavoastra, doamnelor si domnilor prefecti mai multa initiativa", a adaugat si ministrul Dezvoltarii Durabile Laszlo Borbely.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.