Primaria Sectorului 1 are un plan de amenajare a Parcului Bordei ca zona de agrement.
Lucrarile ar putea incepe in aceasta primavara, dupa rezolvarea problemelor juridice.Consilierii generali au aprobat salvarea parcului Bordei si schimbul de terenuri pentru Constanda.

Parcul Bordei a fost salvat de investitiile imobiliare ale omului de afaceri Costica Constanda. Consilierii generali au aprobat ieri schimbul de terenuri intre munucipalitate si Constanda, care va
primi un teren in Satul Francez, in locul celui din Parcul Bordei. Primaria nu a putut salva 4624 metri patrati din parc, care au intrat in proprietatea altor persoane. Proiectul supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de ieri prevede un nou schimb de terenuri intre municipalitate si Constanda. Este vorba despre o suprafata de 28.500 metri patrati de teren pe soseaua Nordului nr. 114-140, in zona Satului Francez, locul unde Constanda a detinut suprafata pentru care s-a facut schimbul initial cu Parcul Bordei. Astfel, Constanda ar urma sa primeasca inapoi terenul din Satul Francez daca va renunta la cel din Parcul Bordei. Constanda va fi obligat sa plateasca cladirile care au fost amplasate pe terenul pe care ar urma sa-l preia de la municipalitate. Totodata, Constanda va renunta definitiv la despagubirile de 17,7 milioane de euro. Primaria se obliga sa pastreze destinatia initiala de spatiu verde a Parcului Bordei fara a mai permite ridicarea de constructii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.