Politistul Cristian Cioaca a fost pus la dispozitia Inspectoratului Politiei Judetene Brasov, ca urmare a faptului ca pe numele sau a inceput o actiune de urmarire penala
Ziua informeaza ca, potrivit unui comunicat al Politiei, Cioaca "va indeplini numai sarcinile si atributiile de serviciu, stabilite in scris de seful unitatii de politie si va beneficia de drepturile banesti corespunzatoare gradului profesional pe care-l are (inspector principal), la nivelul de baza, precum si de celelalte drepturi, pana la solutionarea definitiva a cauzei". Masura a fost aplicata in conformitate cu Legea 360/2002, privind Statutul Politistului.


Tot din Ziua aflam ca telenovela Elodia continua cu un nou episod la Realitatea TV, unde politistul Cristian Cioaca a dat declaratii in exclusivitate. "Elodia este in viata, asa simt eu", a afirmat sotul disparutei. Politistul a mai spus ca nu este curios sa stie cu cine discuta sotia sa prin corespondenta electronica si a negat acuzatiile ce i-au fost aduse de procurori, potrivit carora, ajutat de doi prieteni, acesta ar fi spart parola computerului sotiei sale si a intrat in casuta de email. In ceea ce o priveste pe Elodia, Cioaca a raspuns cu greu ca nu o viseaza pe sotia sa si a putut cu greu sa o caracterizeze pe aceasta.

Intre timp, Inalta Curte de Casatie si Justitie va discuta, vineri, recursul DIICOT la decizia Curtii de Apel Brasov de a respinge propunerea de arestare preventiva a politistului Cristian Cioaca si a lui Marin Adrian Nitu, unul dintre cei doi complici ai acestuia, care l-a ajutat pe politist sa adune informatii din calculatorul Elodiei. In opinia lui Florentin Sorescu, avocatul politistului, aceasta a doua retinere a clientului sau este un abuz, intrucat "se forteaza arestarea pe alte cauze, cand, de fapt, s-a pierdut ocazia de a-l aresta pe suspiciunea principala: asasinarea sotiei. S-a inventat o noua infractiune pentru a-l putea aresta pe Cristian Cioaca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.