Noaptea trecuta, aproximativ 200 de hoti de fier vechi au ripostat violent, aruncand cu pietre in fortele de ordine (politisti si jandarmi), in momentul in care acestea i-au somat sa paraseasca zona. Hotii, grupati in doua bande, impreuna cu cetateni de etnie rroma, obisnuiti ai locului, incercau sa fure diverse obiecte din fier vechi si componente de vagoane dintr-o garnitura de tren stationata in zona Triaj-Chitila, cand au fost surprinsi de oamenii legii. In momentul in care politistii i-au somat sa paraseasca zona, tragand focuri de avertisment, hotii au devenit deosebit de violenti, fapt pentru care s-a solicitat sprijinul Jandarmeriei Romane.

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Speciale "Vlad Tepes", sublocotenent Bogdan Onea, in timpul interventiei cele doua grupuri s-au dispersat, jandarmii si politistii reusind retinerea a 20 de persoane si confiscarea uneia dintre carutele cu care hotii isi transportau "marfa". Dupa restabilirea ordinii, politistii si jandarmii au luat masuri de recuperare a fierului vechi. Cinci garnituri de tren au fost blocate, ca urmare a incidentului. Hotii risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si distrugere.

Oamenii legii se confrunta din ce in ce mai des cu asemenea cazuri deoarece zonele marginase ale Capitalei sunt fiefurile celor specializati in asemenea actiuni. Autoritatile nu pot face mare lucru. Aceste grupuri sunt foarte bine constituite si lucreaza numai noaptea, cand pot fi mai greu reperate. Vanzarea fierului vechi constituie, la ora actuala, una dintre cele mai profitabile "afaceri" din Romania, tinand cont de faptul ca centrele specializate de colectare ofera intre 1.800 si 4.000 lei pentru un kilogram.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.