Judecatorii au respins cererea de arestare a politistului Cioaca, acuzat de instigare la accesul fara autorizatie in unul dintre calculatoarele sotiei sale disparute
Potrivit Ziua, politistul Cristian Cioaca, suspectat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in 29 august 2007, a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, de procurorii brasoveni, intr-un alt dosar, fiind prezentat ieri Curtii de Apel Brasov pentru emiterea unui mandat de arestare. Judecatorii au respins cererea.

Alte doua persoane, printre care un ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov, sunt cercetate alaturi de Cioaca, pentru violarea corespondentei avocatei Elodia Ghinescu. Aceasta este a doua cerere a procurorilor de arestare a lui Cioaca, prima, facuta anul trecut, vizand uciderea sotiei sale. Atunci, judecatorii au respins cererea de arestare. Unul din motive a fost ca nu exista cadavrul. In timp ce era dus in sala de judecata, Cioaca a declarat ca actiunea procurorilor reprezinta o "hartuire si un abuz" la adresa sa. "Nu vedeti la ce s-a ajuns?", a spus Cioaca jurnalistilor. Intrebat daca il cunoaste pe Marius Nitu, unul dintre cei acuzati alaturi de el, a negat.


ACUZATIILE
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Brasov, au dispus inceperea urmaririi penale in cauza constituita ca urmare a plangerilor formulate de familia avocatei disparute din Brasov si a Baroului de Avocati din Brasov fata de Cioaca - pentru instigare la acces fara drept la sisteme informatice, instigare la restrictionare fara drept a accesului la date informatice si instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate in concurs real, precum si fata de Marius Sebastian Breazu si Marius Adrian Nitu - pentru savarsirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, in concurs real. Potrivit Parchetului General, procurorii au emis ordonanta de retinere si pentru Marius Nitu. Procurorii sustin ca Cristian Cioaca i-a determinat pe Breazu si Nitu sa acceseze fara drept sisteme informatice prin inlaturarea parolelor de acces, in scopul obtinerii continutului mesajelor de posta electronica destinate avocatei Elodia Ghinescu, sotia sa. De asemenea, mai sustin anchetatorii, i-a determinat pe acestia sa restrictioneze fara drept accesul la adresele de e-mail respective si sa transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.