Institutiile statului roman lucreaza permanent pentru a-i aduce acasa teferi pe cei trei jurnalisti ostatici din Irak, decizia fiind insa ca nici o informatie care ar putea periclita operatiunile de recuperare sa nu fie comunicata public, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-o intalnire cu reprezentantii organizatiei "Reporters sans Frontieres".

Modul de abordare a cazurilor de rapire a jurnalistilor si situatia libertatii presei in Romania au reprezentat, de altfel, subiecte discutate in intalnirea premierului cu reprezentantii organizatiei mentionate, desfasurate ieri la Palatul Victoria.

"Institutiile statului roman lucreaza 24 de ore din 24 pentru a-i aduce acasa teferi pe cei trei cetateni romani. Noi am decis sa nu comunicam public nici o informatie care ar putea periclita operatiunile de recuperare", a explicat premierul Tariceanu.

Secretarul general al organizatiei, Robert Menard, a aratat ca in acelasi mod au procedat si autoritatile din alte state, care au avut astfel de experiente - inclusiv cele franceze care lucreaza, in prezent, pentru eliberarea jurnalistei Florence Aubenas, rapita in Irak, se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al guvernului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.