In timp ce britanicii si americanii sint cei mai lipsiti de griji dintre paminteni, romanii si indienii cer ajutorul divinitatii pentru a scapa de frica de moarte sau de terorism
Boala si terorismul sperie oamenii mai mult decit dezastrele naturale sau criza economica. Acestea sint concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare GfK, in 20 de tari europene, plus India si SUA, pentru „Wall Street Journal Europe“. Cercetarea a fost desfasurata in septembrie si octombrie 2007, pe 21.000 de persoane in virsta de peste 15 ani.

Moartea, boala si prejudiciile familiale, principalele subiecte infricosatoare pentru toti cei intervievati, sperie insa cei mai multi locuitori din Suedia (51%) si Bulgaria (55%). 44% dintre romani le-au pus, de asemenea, pe lista, in timp ce 7% dintre autohtoni au adaugat si o posibila criza financiara. Mult mai putini americani (16%) si britanici (12%) isi bat capul cu astfel de ginduri negre.

Surpriza studiului a constituit-o, in schimb, numarul mare al neinfricosatilor. Aproape 23% dintre respondenti nu au nici un fel de temere. Britanicii (43%) si americanii (37%) se dovedesc a fi cei mai lipsiti de griji, dar nici romanii (19%) nu se declara mai prejos.

Terorismul si razboiul sint alte doua subiecte care intuneca perspectiva asupra viitorului. In Europa de Vest, spaniolii si francezii, 47, respectiv 38%, conduc topul la frica de teroristi si de conflicte, ca si polonezii (37%), in Est. Americanii, in schimb, ramin constant de indiferenti, cu numai 14% ingrijorati in privinta terorismului si 11% in privinta razboiului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.