Castigul salarial mediu net a scazut in februarie cu 6,8% fata de luna anterioara. Potrivit Institutului National de Statistica, salariul mediu s-a situat la 6,7 milioane de lei, corespunzator unui nivel brut de 8,7 milioane de lei. Cele mai accentuate scaderi ale salariilor nete au fost inregistrate in industria miniera (-5,4%), industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari (-4,6%) si industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou (-5,8%).

Salariile nete s-au redus in toate activitatile economiei, cu exceptia celor din fabricarea produselor din tutun, posta si telecomunicatii, intermedieri financiare, transporturi aeriene, tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice.

Majorarea castigurilor din aceste domenii s-a datorat acordarii de prime mai mari in luna februarie, negocierilor de salarii si realizarii unei productii mai mari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.