Cazul bancherului sinucigas nu este singular. Zeci de tineri traiesc aceeasi drama: dependenta de jocurile de noroc.
Unul dintre acestia a povestit pentru EVZ cum a pierdut la ruleta mii de euro din incasarile firmei la care lucra.

Cazul sefului filialei Bancpost din sectorul 6 al Capitalei - care s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc dupa ce a pierdut la cazino peste 100.000 de euro furati din banca si a fost descoperit - nu e singular. Zeci de tineri de aceeasi varsta - fara bani si fara o cariera la fel de stralucita, dar dependenti de jocurile de noroc - traiesc aceeasi drama.

„E in firea omului sa incerce un castig. Insa in cazul acestor tineri, simtul comun al probabilitatii e dezechilibrat. Dependenta de jocurile de noroc este o boala sociala, care e suscitata in perioadele de criza, in care imbogatirea si banii conteaza”, sustine psihologul Bogdan Lucaciu.

Potrivit acestuia, recuperarea dependentilor de jocuri de noroc este aproape imposibila, deoarece zona care o creeaza, si anume cazinourile, este una greu de controlat. „Problema e ca - in cazul celor care ajung sa fure bani din casa sau de la firma pentru a-si satisface aceasta nevoie - raul este unul economic pentru cei din jur”, adauga psihologul.

Unul dintre tinerii care traiesc o drama similara cu cea a bancherului si pe care am ales sa-l numim Andrei, pentru a-i proteja identitatea, ne-a spus, ieri, povestea sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.