Fructele exotice, racoritoarele antiinsomnie, iaurturile probiotice si produsele antistres lasa gura apa tot mai multor consumatori.
Fructele exotice si cele de padure dau tonul preferintelor culinare din acest an

Hrana organica pentru copii, aromele pregnante si mincarurile bine condimentate definesc primele zece trenduri alimentare pe 2008, arata un studiu de piata bazat pe datele oferite de Datamonitor's Productscan. „Cu timpul, simturile noastre gustative si olfactive se tocesc, ceea ce se traduce printr-o cerere de arome tot mai picante si mai aspre“, se arata in raportul citat de foodnavigator-usa.com. Spre exemplu, portughezii au scos pe piata un nou iaurt de baut, care combina aroma de capsuni cu cea a ardeilor iuti.

Brinzeturile cu gust puternic vin si ele din urma, studiile de marketing relevind ca vinzarile brinzei cu mucegai au crescut in 2006 cu 6,3 procente la nivel mondial. De asemenea, produsele eco „sint tot mai agresiv promovate pe piata de alimente pentru copii“, indica raportul citat. Goana dupa produsele „naturale“ se reflecta foarte bine si in preferinta pentru „superfructele“ nutritive (fructe de padure, acai, rodii).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.