Sunetul motorului si puterea acestuia sunt doar doua dintre lucrurile care ii transforma pe majoritatea barbatilor in impatimiti ai autoturismelor. Este o pasiune greu inteleasa de femei, pentru ca ele privesc numai partea utila a masinii: ofera mobilitate si usureaza indeplinirea unor sarcini zilnice.

Psihologii explica ce rol are automobilul in viata unui barbat.
Fiecarei femei ii place sa creada ca ocupa un loc privilegiat in inima barbatului, ca toate gandurile si sentimentele lui ii sunt adresate. Insa o data cu aparitia si perfectionarea automobilelor, acest lucru a devenit aproape imposibil.

Psihologii sustin ca femeile trebuie sa-si imparta partenerul cu... masina. In epoca moderna, un nou fenomen capata o tot mai mare amploare: este vorba despre faptul ca masinile au castigat treptat mai multi cai putere si un mai mare prestigiu.

Aparute initial din ratiuni utilitare, acestea au inceput sa capete tot mai mult teren, ajungandu-se chiar la nevoia femeilor de a "lupta" cu masinile pentru atentia si inima barbatului dorit. Psihologii privesc relatia dintre barbati si masinile lor din mai multe perspective: a utilitatii, a compensatiei si a masinii ca accesoriu.

Masina frumoasa, refugiu in fata problemelor

"De mult timp masina nu mai este privita ca o simpla 'unealta>> prin care se poate ajunge usor de la o destinatie la alta sau prin care se sporeste eficienta in indeplinirea unei sarcini. Acum masina este un accesoriu menit sa creasca stima barbatului atat in fata propriei persoane, cat si in raport cu prietenii sau cu reprezentantele sexului frumos", a explicat psihologul Andrei Chiriac.
Potrivit acestuia, masina este privita de multi dintre barbati ca un refugiu din calea unor probleme carora nu le pot face fata. In acest fel, ei aleg sa isi dirijeze energia catre ceva sigur in fata careia nu pot da gres. "O masina frumoasa reprezinta un refugiu pentru barbati, indiferent care este natura problemelor cu care se confrunta: amoroasa sau profesionala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.