Un director de agentie Bancpost s-a aruncat de la etajul opt dupa ce a pierdut la cazinou 120.000 de euro furati din banca. Surse din politie sustin ca tinarul a amanetat chiar si locuinta parintilor

Potrivit Cotidianul, Catalin Robert Pascu, tinarul de 27 de ani care in noaptea de 3 spre 4 ianuarie s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc situat pe strada Foisorului din sectorul 3 al Bucurestiului, era un impatimit al jocurilor de noroc. Cunoscutii au declarat politistilor ca Robert cunostea cam toate cazinourile din Bucuresti si ca acesta a amanetat chiar si locuinta parintilor in care statea impreuna cu ei si cu iubita sa. Catalin Robert Pascu nu prea ar fi avut noroc la ruleta si in ultima perioada ar fi fost disperat.

Potrivit politistilor, in ziua de 3 ianuarie, tatal baiatului, angajat la Electroaparataj, a plecat de acasa, din locuinta situata in cartierul Drumul Taberei, la ora 7.00, sa isi cumpere ziarul. Cind s-a intors a vazut ca fiul lui, Catalin, nu era acasa. Barbatul a intrebat-o pe prietena lui Catalin daca stie unde este acesta, iar ea a spus ca nu venise acasa toata noaptea. La ora 9.00, Catalin Robert a dat primul semn din acea zi. A trimis un mesaj pe telefonul mobil al fetei, in care i-ar fi scris: „Ne intilnim pe cealalta lume!“. Apoi a trimis un alt mesaj in care anunta locul in care putea fi gasit: „Cadavrul meu va fi gasit pe Calea Vitan“. Fata i-a alarmat pe parinti, iar tatal baiatului a plecat in cautarea lui, desi primise si el un mesaj - „Vin acasa“. Era extrem de ingrijorat, spun oamenii legii.

Evz adauga ca acesta a pierdut 60.000 de euro in cateva ore. Desi este descris de apropiati drept o persoana linistita, anchetatorii sustin ca tanarul director avea patima jocurilor de noroc de mai mult timp. „A inceput sa ia bani din tezaur din 30 decembrie. Camerele de supraveghere l-au surprins furand inclusiv pe
2 ianuarie. Practic, cum ramanea fara bani in cazinou, se ducea si lua altii din banca”, ne-au declarat oamenii legii.

Potrivit politistilor, de Revelion, Catalin a pierdut nu mai putin de 60.000 de euro la „The Grand Casino” al Hotelului Marriott.

Reprezentantii Bancpost au sesizat politia la primele ore ale diminetii de 3 ianuarie. Dupa ce a fost identificat drept autorul furtului, directorul filialei Bancpost a incercat sa-si puna capat zilelor, aruncandu-se in gol de la etajul 8 al unui bloc situat pe Strada Foisorului, din sectorul 3 al Capitalei, unde iubita sa are un apartament. „Practic, viata lui s-a naruit in doar cateva zile. Degeaba a invatat si a muncit atatia ani! Totul s-a dus de rapa”, sustin apropiatii lui Catalin.

Catalin Robert Pascu lucra la Bancpost de numai o luna, mai precis de pe 21 noiembrie 2007, cind i s-a dat in coordonare sucursala de pe Bulevardul Timisoara, cu cinci oameni in subordine.

Pascu avea referinte foarte bune, adunate prin „informatori“, asa cum se procedeaza in cazul in care o banca „fura“ un tinar de viitor de la concurenta. Nu existau recomandari din fostele locuri de munca, intrucit era vorba despre un functionar „furat“, asa cum se intimpla adesea. Pina in noiembrie 2007, tinarul fusese analist de credit la Credit Europe Bank si CR Firenze. Potrivit unor colegi, Pascu avea un venit lunar de circa 1.000-1.200 de euro, aceasta fiind cu aproximatie suma primita de un sef de sucursala mica, precum cea condusa de el. Colegii sai spun ca nu stiau sa fi avut probleme la bancile unde lucrase anterior si sustin c-ar fi imposibil sa fi facut vreo prostie si acestea sa fi musamalizat cazul, pentru a nu fi afectata credibilitatea respectivei institutii financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.