Comisia Europeana a precizat astazi ca nu a informat niciodata Guvernul Romaniei ca practica sacrificarii porcilor fara asomare va fi permisa in anii urmatori si ca a solicitat autoritatilor romane sa ia toate masurile necesare pentru a facilita asomarea porcilor sacrificati in zonele rurale, informeaza NewsIn.

"Comisia Europeana nu a spus niciodata Guvernului Romaniei ca practica sacrificarii porcilor fara asomare va fi permisa pentru cativa ani. Comisia a reiterat in scris, intr-o scrisoare datata 12 decembrie 2007, faptul ca autoritatile romane trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a facilita asomarea porcilor sacrificati in zonele rurale", se precizeaza intr-un comunicat remis de Comisia Europeana.

Potrivit unui interviu Hotnews-BBC insa, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat duminica, ca statul roman a obtinut o derogare din partea Comisiei Europene pentru ca mieii si porcii sa poata fi sacrificati in mod traditional, nu prin asomare.

Potrivit normelor europene, asomarea (procedeu in urma caruia animalul isi pierde simturile-n.red) este obligatorie inainte de sacrificarea animalelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.