Invitat la emisiunea “Stirea Zilei” de la Antena 3, Constantin Scripcaru a declarat ca politistii bulgari i-au aplicat electrosocuri. Constantin Scripcaru a vorbit despre incidentul caruia a trebuit sa-i faca fata, la Ruse, unde a fost in stare de arest pentru 72 de ore.

“Am descoperit urme care arata ca am fost supus la electrosocuri. Poate pentru faptul ca am fost batut si trantit cu spatele in zapada nu mi-am dat seama ca mi-au pus electrosocuri”. Mai mult, pentru a putea fi pus in libertate, Scripcaru a marturisit ca a fost obligat sa se declare vinovat. “Am fost pus in situatia sa spun ca sunt vinovat, ca sa pot fi eliberat. Pana la urma, scopul meu a fost sa fiu eliberat. Traducatorul mi-a spus ca singura posibilitate sa fiu liber e sa ma declar vinovat. I-am spus ca eu nu sunt, dar ca voi face acest lucru daca asa pot fi liber”.

Conform Realitatea, Constantin Scripcaru a fost arestat pentru ca a refuzat sa se legitimeze si pentru ca s-a luat la harta cu politistii de frontiera de la Ruse. La Antena 3, Scripacru a recunoscut ca a gresit:: a luat-o pe un drum gresit, in conditiile unei ninsori care a blocat sute de romani in Bulgaria si care a facut din drumul din Ruse unul impracticabil. Reactia politistilor a fost insa total neasteptata. „Au dat cu picioarele in mine ca intr-un caine. Dupa ce am fost incatusat, m-au lasat cu spatele gol pe zapada si m-au batut”.

Constantin Scripcaru a fost eliberat de instanta tribunalului din Ruse, care a dictat impotriva sa o pedeapsa de sase luni cu suspendare plus trei ani de eliberare conditionata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.