Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat astazi, ca stratul de zapada, pe crestele Bucegilor, a depasit un metru, iar pericolul de avalanse este de gradul patru pe o scara de la unu la cinci, informeaza NewsIn.

"Amatorii de schi, snowboard si de drumetii pe munte trebuie sa evite vaile Cerbului, Costilei, Morarului, dar si Valea Alba - trasee, de altfel, inchise pana la 15 martie 2008", a mai spus Haiduc. El a precizat ca temperaturile ridicate pentru aceasta perioada inregistrate pe crestele muntilor Bucegi au dus la cresterea riscului producerii avalanselor.

Seful Salvamont Busteni le recomanda turistilor sa fie echipati corespunzator conditiilor de iarna si sa se informeze din timp asupra traseului pe care urmeaza sa-l faca.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, salvamontistii, impreuna cu jandarmii montani din Bucegi pazesc in permanenta intrarile in masiv si intorc din drum turistii neechipati care ar putea avea probleme pe creste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.