Crimele si talhariile emigrantilor din Romania sunt „raportate” prompt de presa din Peninsula si la inceputul acestui nou an, iar faptele readuc in discutie cazul „Mailat” si efectele acestuia in relatiile dintre cele doua tari.

Potrivit Evz, sociologul Marius Pieleanu considera ca „este o conjunctura nefavorabila cauzata de activitatile infractionale ale unor concetateni de-ai nostri, dar asta nu inseamna ca romanii au in componenta lor ereditara crima sau hotia”.

De altfel, astazi este asteptat in Romania ministrul de externe al Italiei, Massimo D'Alema, la invitatia omologului sau roman, Adrian Cioroianu. Discutiile dintre cei doi vor atinge inclusiv dimensiunea sociala, reprezentata de comunitatea romaneasca din Italia. Un comunicat MAE arata ca D'Allema va fi primit si de catre premierul Calin Popescu-Tariceanu.

O banda de hoti care vorbeau romaneste a socat ieri din nou Italia dupa ce, in timpul unui jaf, au sechestrat-o sub amenintarea armelor pe fiica unui om de afaceri vinicole, inainte de a fugi cu o prada de 10.000 de euro, informeaza cotidianul „L'Espresso”.

A fost o adevarata actiune de comando, comenteaza L'Espresso. Sapte persoane inarmate si mascate au intrat cu forta duminica dupa-amiaza in vila unuia dintre principalii producatori de vin din regiune, Giorgio Maggi, din Bonasco.

La 17.40, Paola, fiica cea mare a lui Maggi, in varsta de 23 de ani, care se afla singura acasa, aude un zgomot puternic, ca si cum cineva ar fi daramat usa. La scurt timp dupa aceea, in camera in care se afla intra cinci barbati mascati, trei dintre ei inarmati. Unul dintre ei o ameninta cu pistolul pe tanara.

"Stai linistita si nu iti facem nimic. Trebuie doar sa deschizi seiful. Nu poti sa scapi, suntem sapte: cinci inauntru si doi afara, stau de paza", i-a spus el.

Potrivit tinerei, cei cinci vorbeau intre ei in romana, iar cu ea in italiana, cu accent puternic.
Initial, Paola a incercat sa-i pacaleasca, spunandu-le ca in casa nu exista niciun seif, dar hotii pareau bine informati. In cele din urma, tanara cedeaza si le arata unde se afla seiful. "Dar nu pot sa il deschid, numai mama stie combinatia", ar fi spus ea.

"Nu este nicio problema. Asteptam sa se intoarca mama ta: putem chiar si sa dormim aici", i-a raspuns unul dintre agresori, aparent seful grupului.

Hotii au dus apoi victima in dormitorul parintilor, unde au inceput sa caute prin sertare si casetele de bijuterii. Potrivit tinerei, hotii pareau experti in bunuri de lux si au luat numai bijuteriile pretioase si o suma de bani. In total, prada a fost evaluata la 10.000 de euro.

Dupa aproximativ 50 de minute s-a intors si mama Paolei, Giovanna Bernini, care a parcat masina in fata intrarii principale a casei. Unul dintre cei cinci agresori a iesit din casa si a scos pistolul, strigandu-i sa coboare. Femeia, speriata, s-a inchis in masina si a reusit sa sune la 112. Barbatul a vazut, si-a alertat colegii si au fugit.

Cazul a fost preluat de carabinierii din comuna Stradella, unde se afla localitatea Bonasco


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.