Capitala si orasele mari se scufunda in paradisul reducerilor. Inca de dinainte de Sarbatori, magazinele au inceput sa-si atraga clientii cu afise mari pe care scria „Oferte promotionale”. Toate astea pentru ca stocurile de toamna trebuie lichidate cat mai repede, astfel incat colectiile urmatoare sa-si primeasca locul pe rafturi. Iar daca nu va grabiti acum, pana la 15 ianuarie - cand este declarat deschis si din punct de vedere legal sezonul reducerilor -, riscati sa nu mai gasiti in magazine decat ramasite ale colectiei de toamna-iarna a anului trecut.

In timpul asta, marile magazine si case de moda din strainatate si-au redus preturile inca de aproximativ doua saptamani in urma.

BSB, Mango, Polo Garage, Il Passo, House of Art, Puma, Lotto, I.D. Sarrieri, Levi's, Kenvelo, Swarovsky si multe alte magazine se intrec in dimensiunea afiselor si mai ales in marimea procentului de reducere a preturilor. De la 10% pana la 70%, hainele, pantofii, accesoriile, bijuteriile, toate sunt mai ieftine si „vor afara” din magazin.