Bradul de Craciun Millennium, amplasat in Piata Unirii - cel mai inalt de acest fel din Europa - va fi dezasamblat incepand de astazi

Potrivit Evz, operatiunea va dura aproximativ doua saptamani, timp in care o echipa de 36 de muncitori va demonta fiecare nivel al constructiei de metal.

Bradul a fost punctul de atractie al bucurestenilor incepand cu 1 decembrie 2007, cand a fost luat cu asalt de peste 70.000 de vizitatori. Evenimentul a creat controverse, multimea adunata ingreunand circulatia in zona. In seara inaugurarii bradului, Serviciul de Ambulanta a primit 340 de apeluri pentru a interveni in zona, fata de 100, cate au declarat reprezentantii serviciului ca se primesc intr-o seara normala

Ziua adauga ca la sfarsitul anului trecut, site-ul de mediu green-report.ro a informat ca Bradul Millenium din Piata Unirii produce, in perioada 1 decembrie 2007- ianuarie 2008, peste 111 tone de bioxid de carbon (CO2), cantitate pe care o masina normala o produce parcurgand 646.000 kilometri. Intr-o singura zi, pe durata functionarii, bradul consuma 3,92 MWh. In cele 37 de zile de functionare, bradul consuma 145,04 MWh, la care, adaugand o ora de functionare in plus in fiecare zi de weekend (sambata si duminica programul a fost intre 18.00 si 2.00), se obtine un consum de 151,76 de MWh. Conform datelor furnizate de SC Electrica Muntenia Sud privind eticheta energiei electrice (737 g/kWh), pentru producerea a 151 de MWh sunt eliminate 111,84 tone de CO2.

"In primavara anului 2008, Banca Millennium va demara un proiect de natura ecologica pentru a compensa emisiile de carbon determinate de energia consumata pentru iluminarea Bradului din Piata Unirii. Proiectul presupune plantarea unui numar de brazi ce urmeaza a fi estimat in functie de consumul de energie al Bradului de Craciun", au declarat reprezentantii Millennium Bank.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.