Au crescut amenzile. Romanii care calatoresc in aceasta iarna spre Austria risca sa plateasca pana la 5.000 de euro daca nu au masinile echipate corespunzator.
Numarul romanilor care ajung la schi in Austria, in aceasta perioada, este aproape de doua ori mai mare decat cel de anul trecut. Potrivit statisticilor aparute in presa vieneza, se afla in vacanta in Austria cu 80a mai multi romani comparativ cu aceeasi perioada de acum un an.

Ce stiu toti turistii romani e ca in statiunile austriece conditiile sunt excelente. Ce nu stiu toti este ca, de la 1 ianuarie, in Austria, valorile amenzilor au crescut consistent. Ba, mai mult, de la 1 martie 2008 intra in vigoare urmarirea internationala a sanctiunilor, astfel ca orice amenda luata pe soselele austriece va fi incasata, prin intermediul Fiscului local, la domiciliul soferului.

„De la 1 ianuarie a intrat in vigoare o reglementare care obliga, in perioada 1 noiembrie-15 aprilie, folosirea exclusiva a cauciucurilor de iarna. Pe portiunile cu zapada sau gheata este obligatorie circularea cu lanturi, in caz contrar soferii fiind amendati. Acelasi lucru se intampla si daca se ruleaza cu lanturile puse acolo unde nu mai este zapada pe drum. Un sofer prins iarna cu cauciucuri de vara risca o amenda de 35 de euro, iar daca politistul considera ca respectivul sofer reprezinta un pericol public, amenda administrativa aplicata poate ajunge la 5.000 de euro”, ne-a declarat Petre Moldovan, consilier la Ambasada Romaniei din Viena.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.