Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat in aceasta dimineata in judetul Harghita, termometrul indicand -25 de grade la Miercurea Ciuc si -23 la Toplita si Joseni, informeaza NewsIn.

Din cauza gerului naprasnic, un barbat de 50 de ani din comuna Praid a fost transportat la spital dupa ce a suferit degeraturi la extremitati. In acest judet nu au mai fost temperaturi pozitive de trei saptamani, iar cea mai ridicata valoare de la miezul zilei a fost de -3 grade.

Cele mai mari probleme pe care le au harghitenii din cauza gerului sunt la pornirea la cheie a masinilor. Cei mai multi soferi sunt nevoiti, la astfel de temperaturi, sa scoata bateria seara de seara sau sa tureze motorul din ora in ora pentru a putea porni dimineata masina fara probleme.

Temperatura minima absoluta in luna ianuarie a fost consemnata in 1985, cand s-au inregistrat -38,4 grade si maxima absoluta in 2001 cand au fost 11,6 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.