Anul 2008 va fi normal din punct de vedere termic. Meteorologii spun ca, in principiu, 2008 va fi normal si din punct de vedere al precipitatiilor si fenomenelor meteo. Cu toate acestea, pentru a proteja mai bine mediul, romanii vor avea de facut multe proiecte ecologice.
2008 este anul in care vremea va fi mai calma, iar proiectele de mediu vor aduce bani multi
In 2008, banii veniti de la Bruxelles vor fi mult mai multi, aproximativ 700 milioane de euro.
Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca in aceasta iarna vremea va fi normala in intreaga tara, astfel ca Romania nu va mai avea si in acest an un sezon rece atipic, precum cel precedent.
"Vreme normala nu inseamna ca, de exemplu, este exclus ca in lunile ianuarie si februarie sa avem perioade de cateva zile cu viscol si temperaturi de -20 de grade Celsius.

Aceste fenomene sunt normale pentru iarna in zonele geografice precum cea in care este situata tara noastra", a declarat Ion Sandu, directorul ANM.

In 2008, precipitatiile vor fi in parametri normali pentru tipul de clima al Romaniei. In lunile aprilie-mai, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de norme, dar nu sub normele climatologice.
Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie avertizeaza ca, in perioada aprilie-mai, temperaturile ridicate ar putea duce la topirea brusca a zapezii, si din aceasta cauza exista un risc de inundatii pe raurile mici. „Spre deosebire de anul 2007, in 2008 romanii nu vor mai avea perioade lungi de vreme extrema, dar pentru perioade scurte s-ar putea sa apara fenomene cu intensitate extrema", a precizat Ion Sandu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.