De ieri, farmacistii pot elibera medicamente compensate si gratuite potrivit noilor liste. Medicamentele de pe vechile liste vor fi eliberate pina la sfirsitul lunii aprilie. Retetele prescrise in cursul lunii martie vor fi onorate de farmacisti in limita a 30 de zile de la momentul prescrierii. "Aproximativ 56% din farmacii mai au buget pentru compensate si gratuite", a declarat ieri Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor.

Mircea Cinteza, ministrul sanatatii, a anuntat ca nu doar pensionarii, ci fiecare asigurat poate beneficia lunar de medicamente in valoare maxima de 7 milioane de lei (3 milioane pentru listele B si C si un milion pentru lista A).

"Nu trebuie sa mai existe cazuri in care, intr-o luna, un medic sa dea de doua ori aceeasi reteta aceluiasi bolnav intrucit sint mai rare cazurile in care un om sa aiba doua boli cronice in acelasi timp", a precizat Cinteza.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.