39 de copii cu varste cuprinse intre doi si 16 ani si trei femei insarcinate dorm in rulote oferite de diversi cetateni italieni, in frig, de aproape patru zile, dupa ce tabara lor de la Roma a fost demolata, relateaza APCOM in pagina sa electronica.

Senatorul Salvatore Bonadonna, de la Partito Rifondazione Comunista (PRC), a prezentat ieri, situatia copiilor in Parlament. Femeile si copiii lor locuiau in tabara demolata din Ponte Mammolo, iar copiii merg la scolile din zona, informeaza NewsIn.

"Imi este rusine cu o tara care permite o astfel de cruzime (...) si imi este rusine cu orasul Roma, a carui administratie, informata de aceasta problema, raspunde ca nu poate face nimic", a subliniat senatorul italian Bonadonna.

"Nu este Veltroni prietenul copiilor? Primarul care se gandeste sa construiasca Muzeul Jucariilor la Villa Ada? Nu pot fi distruse baracile oamenilor fara a se gasi inainte o solutie alternativa. Nu au niciun loc unde sa mearga", a adaugat senatorul.

Oficialul a sugerat ca ar putea fi autorizate constructii ale nomazilor intr-o tabara unde exista, partial, utilitati, de pe strada Martora.

"Este vorba de cetateni italieni, francezi si romani, care au drept de rezidenta si lucreaza. Traiau la Ponte Mammolo de peste 10 ani", a declarat senatorul, care i-a trimis o scrisoare prefectului Romei, Carlo Mosca, cerandu-i sa intervina imediat.

Printre nomazii ramasi fara adapost se numara o fata de 14 ani si una de 17 ani pe punctul de a naste si o femeie de 30 de ani, insarcinata in sapte luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.