Municipalitatile si alti organizatori de evenimente publice se bat pentru a atrage participanti la petrecerile de sfirsit de an
In timp ce mii de bucurestenii se pregatesc sa se calce in picioare pe 28 decembrie pentru un bilet la Revelionul lui Vanghelie, aradenii vorbesc pe la colturi despre cea mai excentrica petrecere din oras, "Revelion cu nevasta altuia" Sex in grup, in noaptea dintre ani, la Arad. Oferta clubului "Pleasure Dome", primul local din Romania dedicat celor care practica sexul prin schimbul de parteneri, a fost facuta publica luna aceasta, in ziarul local "Banateanul". Potrivit Adevarul, In timp ce unii aradeni s-au amuzat, iar altii au gasit din asta un nou subiect de discutat cu vecinii de pe scara blocului, 16 cupluri din tara si din strainatate s-au inscris deja la petrecerea mascata.

Swingingul sau sexul in grup

Swingingul este un stil de viata alternativ, bazat pe crearea unor relatii de prietenie, in general intre cupluri, in scopul desfasurarii unor activitati recreative care se pot finaliza cu sex, sub diferite forme, intre doua sau mai multe cupluri.

Totusi, cei care frecventeaza clubul aradean trebuie sa respecte cateva reguli de baza: „Nu incerca niciodata sa distrugi o casnicie", „Sa fii prietenos si cald cu partenerii, dar intelege ca exista o anume implicare emotionala rezervata in exclusivitate sotului/sotiei tale".

Conform Metropotam, se pare ca swingingul isi are radacinile inaripate in comunitatea pilotilor americani din al doilea Razboi Mondial si cel al Coreei, pentru ca prin anii 60 sa-si faca sindicat. Sau organizatie, cum vreti sa-i spuneti, vorbim doar de o treaba serioasa. Rata mare a mortalitatii a dus la acceptarea relatiilor intre sotiile unor piloti si alti piloti. Prima relatare a presei despre acest fenomen are loc dupa terminarea razboiului din Coreea, in 1957, fenomenul fiind denumit „wife-swapping".

Potrivit Cotidianul, Primaria Capitalei va organiza anul acesta Revelionul in Piata Constitutiei. Ieri s-au intilnit reprezentantii primariei cu cei ai Politiei Capitalei pentru a stabili masurile in legatura cu circulatia rutiera in zona, precum si orarul mijloacelor de transport in noaptea de 31 decembrie. Astazi va fi anuntat si programul evenimentului.

Pe de alta parte, Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, organizeaza din nou Revelionul la Romexpo. Pe 28 decembrie vor fi scoase la vinzare 7.000 de bilete. „6.000 de bilete pentru pavilionul central si 1.000 pentru Revelionul organizat in pavilionul mic pentru pensionari. Pentru cei care vor sa petreaca noaptea dintre ani cu mai multa lume, adica in pavilionul mare, biletul este de 100 de lei, iar pentru cei care vor in cel mic, un bilet costa 30 de lei“, a declarat Bogdan Tamas, purtatorul de cuvint al Primariei Sectorului 5. Pina la miezul noptii vor concerta mai multe formatii romanesti, printre care Voltaj, Monica Anghel si Blondy, iar de la ora 00.00, Tom Jones si trupa germana Alphaville.

Si Casa de Cultura a Studentilor vine cu o propunere studenteasca. Cine vrea sa petreaca Revelionul aici poate cumpara bilete cu 50 de lei, cu 70 de lei sau un bilet VIP, de 300 de lei. Muzica va fi a anilor '80, iar la etaj vor veni Mircea Vintila, Timpuri Noi, Taxi si Mircea Bodolan. La rindul sau, PRO TV isi respecta traditia, organizind Revelionul in Piata Revolutiei. In schimb, primarul sectorului doi, Neculai Ontanu, spune ca a renuntat la serbarea traditionala cu sarmale din fata institutiei.

Cotidianul vorbeste si despre "Orbalionul" blacat de catre Olteanu. Ludovic Orban a pus la cale o petrecere de Revelion a liberalilor. El ar fi dorit sa inchirieze Palatul Parlamentului, dar s-a opus Bogdan Olteanu.

PNL a incercat sa organizeze un Revelion dupa modelul celor realizate de Marian Vanghelie la Romexpo. Conducerea PNL Bucuresti a facut in acest sens o solicitare catre Camera Deputatilor pentru inchirierea celei mai mari incaperi din Palatul Parlamentului (Sala Unirii) si a altor citeva incaperi din apropiere. Din informatiile noastre, ideea i-ar fi apartinut lui Ludovic Orban, el discutind detaliile acestui proiect cu Georgeta Ionescu, secretarul general al Camerei Deputatilor. Aceasta din urma ne-a confirmat ieri intentia PNL de a organiza un „Orbalion“ la Palatul Parlamentului. „A existat o cerere in acest sens, dar n-a mai apucat sa fie discutata pentru ca s-a razgindit“, ne-a declarat Georgeta Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.