Romania nu are nici un aparat care sa testeze nivelul de iradiere al produselor alimentare importate, a informat Comisia Nationala de Control al Activitatilor Nucleare (CNCAN). Probabilitatea de a consuma alimente iradiate din import este mare.
Pana acum, autoritatile statului nu au pus problema existentei unui institut de control si a unor laboratoare de certificare a produselor alimentare iradiate asa cum sunt in toate tarile civilizate. "Ar trebui sa avem si noi un astfel de institut de control. Asa, suntem nevoiti sa ne bazam pe buna-credinta a producatorilor care exporta alimente la noi", a afirmat Anton Coroianu, director in CNCAN.
Iradierea alimentelor se practica in tarile occidentale, in vederea distrugerii anumitor bacterii din compozitia produsului, pentru ca acesta sa aiba o durata de valabilitate mai mare. Produsele cele mai iradiate sunt legumele, fructele si vinurile. In Romania, nu se utilizeaza acest procedeu de iradiere.
Despre autor:
Sursa: Gardianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro