Peste 200 de copii cu varste intre patru si sapte ani de la o gradinita din municipiul Vaslui, cadrele didactice si tot personalul din unitate, au fost testati si vaccinati impotriva tuberculozei, dupa ce o asistenta medicala a fost depistata cu aceasta boala, transmite NewsIn.

Situatia in gradinita a fost tensionata, din cauza ca imediat ce asistenta medicala a fost depistata cu tuberculoza, reprezentantii dispensarului TBC au inceput testarea copiilor, fara ca in prealabil sa fie anuntati parintii.

“Nu am stiut ca asistenta medicala era bolnava, practic nici ea nu a stiut pentru ca nu prezenta simptomele specifice acestei boli. Reprezentantii dispensarului TBC ar fi trebuit sa astepte sa luam legatura cu parintii, pentru ca fiecare trebuie sa stie ce se intampla cu copilul, dupa ce il lasa la gradinita. Exista nemultumiri in randul parintilor, pentru situatia creata. Acum totul s-a rezolvat toti copiii au fost testati si asteptam rezultatele”, a declarat directoarea Gradinitei nr. 15 Vaslui, Nuta Baetu.

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui au spus ca monitorizeaza atent situatia si supravegheaza medical toti prescolarii din gradinita. Directoarea Autoritatii de Sanatate Publica Vaslui, Luminita Costache, a precizat ca asistenta medicala urmeaza un tratament si in functie de evolutia bolii, dar si de efectul pe care il va avea tratamentul, se va hotari in aproximativ doua luni, daca aceasta se va putea intoarce in unitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.