1001 globuri ornamentale sunt expuse de astazi la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei.
1001 globuri pentru bradul de Craciun, vechi de zeci de ani, majoritatea pictate manual, pot fi vazute de clujeni pentru prima data in cadrul unei expozitii.

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei a vernisat ieri expozitia care cuprinde globuri provenind din colectia adunata de fosta cooperativa „Arta jucariilor”, dar si din colectia personala a unei clujence, Mariana Panait. Alaturi de ele au fost expuse si felicitari pentru sarbatorile de iarna tiparite de-a lungul secolului trecut si stranse in fondul Colectii speciale al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga”.

Proiect anual

„Cele mai vechi dintre globurile expuse au fost realizate in anii '50, iar vizitatorii trecuti de prima tinerete vor recunoaste, cu siguranta, si globuri pe care le-au folosit de-a lungul timpului la impodobirea bradului de Craciun, mai ales in timpul perioadei comuniste”, a explicat Viorica Crisan, director adjunct al muzeului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.