Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) Laszlo Borbely a declarat ca in 2007 au fost consolidate in intregime trei cladiri multietajate cu risc seismic ridicat, iar in perioada 2005-2006 alte patru, fiind alocate in total fonduri de peste 23 milioane de lei.
"Programul de consolidare a cladirilor de locuit multietajate a beneficiat anul acesta de 7,8 milioane de lei. Au fost finalizate trei cladiri, sunt in stadiu de executie zece cladiri, iar 11 au documentatii tehnice in curs de elaborare. In perioada 2005-2006 au fost alocate fonduri in valoare de 15,6 milioane de euro si a fost finalizata consolidarea a patru cladiri", a declarat Borbely, citat de NewsIn.

Potrivit ministrului, in 2007 programul de reducere a riscului seismic finantat prin credit de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei. In 2007, programul a beneficiat de 22,8 milioane de lei si a cuprins 16 cladiri cu lucrari de executie in curs de desfasurare din care trei obiective au fost finalizate in trimestrul IV din 2007. "In 2007 a fost consolidat pavilionul A1 si corpul C al Spitalului Clinic Militar de Urgenta Dr. Iacob Czihac din Iasi, chiar cu patru luni mai devreme decat termenul stabilit, dar si corpul C al Academiei de Studii Economice si pavilionul B al Spitalului Clinic Militar de Urgenta din Galati", a mai spus Borbely.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.