Directiile Sanitar Veterinare din mai multe judetene au admis ca in acest an porcii din gospodariile taranilor nu vor putea fi sacrificati conform normelor UE, din cauza lipsei asomatoarelor, a dezinteresului taranilor, dar si a numarului mic de medici veterinari din unele zone, informeaza NewsIn.

Medicii veterinari din Iasi sunt convinsi ca porcii vor fi sacrificati de Ignat conform traditiei, cazurile in care acestia vor fi asomati urmand a fi doar izolate.

„Pai dvs. il vedeti pe roman intrand asa repede in Uniunea Europeana? Traditia domnule, acesta-i cuvantul de ordine. Il vedeti dvs. pe doctor intrand in curtea taranului cu asomatorul? Pai se imbata amandoi si apoi tot traditional este omorat porcul”, a declarat Iovu Brezuleanu, medic veterinar de profesie, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Medicul veterinar a mai precizat ca porcul va fi in continuare sacrificat traditional pana atunci cand vom atinge nivelul din tarile occidentale, acolo unde nimeni nu taie porcul, ci toata lumea il cumpara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.