Daca apelezi zilele acestea la o agentie de turism vei avea parte de multe raspunsuri negative. Multe hoteluri sunt deja pline, charterele spre Egipt sau Cipru sunt supraaglomerate iar locurile din statiunile de pe Valea Prahovei s-au vandut ca painea calda.

Daca te decizi sa inchiriezi ceva pe cont propriu vei avea parte de aceleasi surprize neplacute. Mai sunt putine locuri libere dar, din fericire, exista ofertele de tip last minute. Norocosii care vor prinde o asemenea oferta vor calatori cu bani mai putini spre destinatii pentru care altii si-au rezervat pachete cu multe luni inainte. Grabiti-va insa. Mai sunt putine locuri peste tot.

Daca inca nu v-ati decis mai este timp. Dar putin. Multe dintre destinatiile de top sunt deja vandute iar marile agentii de turism au epuizat pachetele de Revelion spre destinatii celebre cum ar fi Dubai, Cipru, Barcelona sau Viena. Sansele de a mai gasi un pachet in statiunile montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Busteni sau Predeal) precum si in Poiana Brasov, sunt aproape nule. Putine agentii mai au locuri libere aici iar ofertele last minute, chiar daca sunt mai ieftine, nu dau clientului posibilitatea de a alege nici hotelul nici perioada.

Externul s-a vandut mai bine decat anul trecut

Tinand cont de faptul ca in Romania exista peste 350 de agentii de turism active este greu de spus unde nu veti mai gasi deloc oferte pentru Revelion. Totusi, destinatii precum Egiptul, Tunisia, Malta, Austria, Paris, Dubai, Turcia, Singapore si Rio de Janeiro sunt deja supraaglomerate si multe agentii de turism au atins un “sold out” inca de la sfarsitul lui noiembrie. Alti operatori au reusit sa-si suplimenteze in ultima clipa rezervarile si sa-si dubleze ofertele. Egiptul, datorita cererii enorme, au fost suplimentat.
Si Tunisia, care a avut un boom in iarna aceasta, a trebuit “suplimentata”. Chiar si asa numarul pachetelor turistice disponibile este pe sfarsite pentru aceste destinatii. Austria, surpriza sezonului, a reusit sa atraga in aceasta iarna de trei ori mai multi turisti decat cu ocazia Revelionului trecut. Conform statisticilor cel mai bine vandut Revelion a fost cel exotic unde cererea a depasit oferta. Dovada stau afisele “Vandut” postate pe majoritatea portalurilor online care au promovat aceste destinatii. Un exemplu aici.


Despre autor:

Lazy

Citeste articolul integral in Lazy

Sursa: Lazy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.