Daca profesorii, medicii, politistii si functionarii publici stiu deja ca vor primi al 13-lea salariu, angajatii companiilor private nu stiu la ce suma de bani si la ce cadouri sa se astepte de la sefii lor, de Sarbatori. Totusi, majoritatea firmelor private ofera prime, cadouri si petreceri in luna decembrie pentru angajati.

Mihaela L., de 37 de ani, din Iasi, este secretara si lucreaza la o firma de IT. Ea spune ca va primi cu siguranta o prima, dar inca nu stie care este valoarea ei. „In afara de bani, o sa primesc cu siguranta, ca in fiecare an, dulciuri pentru copii. Compania organizeaza pentru copii o petrecere”, spune ea.

Bonus si mp3 player

In fiecare an, in luna decembrie, angajatii companiei de telefonie mobila Orange parcurg un proces de evaluare individuala a performantei. „Acesta presupune evaluarea activitatii din ultimele sase luni, pe baza caruia fiecare angajat primeste un bonus de performanta, in functie de rezultatele obtinute”, explica Veronica Dogaru, Internal Communication Manager al companiei Orange.
Surse din piata spun ca fiecare angajat al companiei va primi o prima in valoare de 2.000 de lei (in medie).