Conationalii nostri din „Cizma" nu au savarsit mai multe infractiuni anul acesta; insa dupa intrarea tarii noastre in UE nu au mai fost expulzati
O contributie covarsitoare la inrautatirea imaginii romanilor din patria lui Dante au avut-o infractorii. In marea majoritate a cazurilor, compatriotii nostri din inchisorile italiene sunt „gainari".

Conform datelor oficiale, calculate pana la sfarsitul lunii octombrie 2007, dintre cei 47.807 detinunti din inchisorile italiene, circa 6% (mai exact, 2.725) sunt de cetatenie romana. Infractorii romani se axeaza pe furturi si jafuri, un total de 41,8% din condamnari vizand aceste infractiuni.

De la inceputul acestui an, numarul romanilor din puscarii a crescut cu circa 65% (de la 1.650 la 2.725), insa prezentarea acestor cifre fara explicarea schimbarilor sociale intervenite ar fi un adevar spus pe jumatate. Astfel, trebuie luata in considerare imposibilitatea statului italian de a expulza cu aceeasi usurinta romanii. Legile UE prevad pedepse aspre pentru judecatorii care abuzeaza in acest tip de cazuri.
De la 1 ianuarie 2007, romanii nu au savarsit mai multe infractiuni decat in anii precedenti, doar ca nu au mai fost expulzati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.