Zapada cazuta in weekend s-a asezat mai bine decat cea de iarna trecuta. Chiar si Capitala se afla sub un covor alb.

Potrivit Evz, caderile de zapada din weekend au deschis sezonul de schi pe majoritatea partiilor din Romania.

Meteorologii spun ca in acest weekend a cazut prima ninsoare adevarata din ultimii doi ani. In ultimele trei zile a nins, in toata tara, mai mult decat tot anul trecut. Iar prognozele spun ca ninsorile vor continua sa cada, dar izolat.

In aceste conditii, sezonul de schi a fost deschis pe majoritatea partiilor din tara. Practic, se schiaza aproape peste tot unde functioneaza instalatiile de transport pe cablu si unde nu exista pericol de avalanse (situatie intalnita la Balea Lac). Pentru ca a nins si vremea a fost buna pentru practicarea sporturilor de iarna, spatiile de cazare din statiunile turistice montane au fost ocupate aproape in totalitate.

Primele locuri unde s-a schiat sunt statiunile Ranca, din judetul Gorj, si Straja, din Hunedoara. Este, deja, traditional. Partiile din cele doua statiuni sunt deja la al patrulea weekend de schi din acest sezon.

Cotidianul adauga ca ninsoarea va mai continua inca doua zile. Ninsoarea va continua slab astazi si marti, cu precadere in sud si in sud-est, iar temperaturile se vor situa in jurul valorii de zero grade, prognozeaza meteorologii. Din cauza frigului se va depune si chiciura. Vintul va prezenta unele intensificari in Moldova, Baragan si in Dobrogea, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie (ANM). Locuitorii din centrul si din vestul tarii nu scapa de ceata persistenta. Maximele se vor incadra intre - 4 si + 4 grade Celsius, ceea ce inseamna o vreme rece pentru aceasta perioada.

Minimele vor ajunge la -12 si chiar la -18 grade Celsius in depresiuni. In Bucuresti sint conditii sa mai ninga slab. Maxima nu va trece de 1 grad. Maximele negative de la munte vor fi favorabile pentru schi. Se vor inregistra - 8 grade pe Virful Toaca din Masivul Ceahlau, - 6 grade la Semenic si - 4 grade la Sinaia. Miercuri, vremea se va indrepta, meteorologii asteptindu-se ca vintul sa sufle slab, iar cerul sa se insenineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.