Dosarul de corupere sexuala al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, se va muta la Sibiu. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis joi seara sa accepte cererea de stramutare a procesului formulata de aparatorii lui Guru si au fixat ca instanta Tribunalul Sibiu.

IN LIPSA. Guru Bivolaru este disparut fara urma, iar autoritatile sustin ca nu poate fi gasit
Potrivit legislatiei penale, stramutarea unei cauze se face la o alta instanta egala in grad cu cea competenta si numai in cazul in care inaltii magistrati apreciaza ca altfel ar exista motive puternice care vor influenta mersul procesului si obiectivitatea hotararii.

PRETENTII. Aparatorii lui Bivolaru au cerut mutarea procesului in alta parte a tarii aproape imediat dupa declansarea judecatii. Ei au invocat presiunea sociala si mediatica la care a fost supus acest caz inca din timpul urmaririi penale. "Este in realitate un proces ca oricare altul si, cu toate acestea, exista la fiecare termen o atmosfera incendiara. Si acest lucru nu ar putea sa duca la o solutie obiectiva. Presiunea si influenta generala nu sunt fatise, dar se simt inclusiv in ochii judecatorului", ne-a declarat unul dintre avocatii lui guru, Tiberius Barbacioru. Gregorian Bivolaru a fost trimis in judecata la sfarsitul verii pentru trafic de minori, acte si perversiuni sexuale cu trei tinere minore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.