Apropierea sarbatorilor aduce cu sine, an de an, instalarea depresiei specifice sezonului rece. Psihologii spun ca pe cei mai multi oameni ii apuca depresia cand se gandesc ca a mai trecut un an fara mari realizari. Alti specialisti considera ca lipsa luminii naturale reduce nivelul endorfinelor din creier si, prin urmare, apare depresia.

Este normal ca la sfarsit de an sa facem un bilant al reusitelor personale? Da, spun specialistii in psihologie, numai ca exista riscul ca sa numaram mai degraba oile negre decat pe cele albe.
„Oamenii tind ca in aceasta perioada sa-si evalueze viata, trecutul si realizarile de pana in prezent. De multe ori, ei ajung sa se priveasca ca fiind niste persoane ratate, deoarece observa ca inca un an a trecut si ei inca nu si-au atins obiectivele", a explicat psihologul Constanta Damian.

Stirile negative, de ocolit Oricare ar fi motivul pentru care va simtiti depresivi in preajma sarbatorilor de iarna, exista cateva masuri pe care le puteti lua pentru a preveni aceasta stare. Printre acestea se numara evitarea ziarelor si a programelor de televiziune care prezinta stiri negative, axate pe moarte, violenta si distrugere.