140 de cetateni romani repatriati din Franta, din diferite motive, au ajuns aseara la Timisoara cu un avion special care a efectuat o cursa Paris-Timisoara
Potrivit Romania libera, rromii au venit de la Paris si au fost trimisi acasa pentru ca nu aveau acte si locuiau pe strada. La aeroport s-au aflat si reprezentanti ai Ambasadei Frantei la Bucuresti, care
au venit la Timisoara pentru a se asigura ca rromii vor pleca in siguranta catre localitatile de provenienta. Doar doi dintre acestia sunt din Timis, restul trebuie sa plece spre casele lor din Mehedinti, Dolj, Olt, Hunedoara si Caras-Severin.

Adevarul
adauga ca cei 140 de romani, majoritatea de etnie rroma, au fost adusi in tara cu ajutorul reprezentantilor Ambasadei Frantei. "Ambasada a asigurat cate 300 de euro pentru adulti si 100 de euro pentru copii, astfel incat persoanele sa aiba bani sa se descurce pana ajung acasa si isi incep activitatile in Romania", a spus prefectul de Timis, Ovidiu Virgil Draganescu.Ei i-au asteptat pe romani, aseara, la Aeroportul din Timisoara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.